Κυριακή, Ιουλίου 08, 2007

Παραλειπόμενα ενός πολύ (αλλά πολύ όμως) κοσμικού γάμου...


Στον οποίο δεν πήγα.. Πλην όμως με περίμενε στην παραλία σήμερα πρωί πρωί.. Δηλαδή όχι ο γάμος ο ίδιος αλλά όλες αυτές οι πληροφορίες που έπονται κάθε κοσμικού γεγονότος που σέβεται τον εαυτό του... Καταρχάς με την μορφή σπασμένων γυαλιών από ποτήρια , θαμένα στην άμμο, που παραλίγο να πατήσουμε... Στην συνέχεια σε μορφή χαρτιών που είχαν σκεπάσει τον βυθό της θάλασσας και τα οποία μαζέψαμε με απόχες... Μετά αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε φελούς από σαμπάνιες... Στην άμμο πάντα... Moet Rose αν σας έφαγε η περιέργεια... Πολλές Moet Rose... Και μετά ήρθαν και οι άνθρωποι... Αυτοί που δεν είχαν πάει στον γάμο αλλά είχαν δει το link του Star στις ειδήσεις , κατ' αρχάς.... 50 άνθρωποι, λέει μαζεμένοι στην εκκλησία και η νύφη που έφυγε με ελικόπτερο από το ξενοδοχείο, έκανε έναν κύκλο πάνω από τους καλεσμένους και προσγειώθηκε στην εκκλησία (που ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο)... Η νύφη που ήταν ντυμένη Barbie ή Bibibo ( την είδα και εγώ στις σημερινές ειδήσεις, φυσικά στο Star) και κρατούσε και τσάντα ... Τώρα τι την κάνεις την τσάντα νύφη στην εκκλησία, θα σας γελάσω και δεν το θέλω... Μπορεί βέβαια να είχε μέσα την πούδρα της η κοπέλα μήπως γυαλίσει η μύτη της στις κάμερες... Ή να είχε μέσα τα χάπια της τα οποία θα τα χρειαστεί σίγουρα όταν ακούσει τα σχόλια (πάντα στο Star)..

Τα ακούσαμε όλα αυτά λοιπόν, τα εμπεδώσαμε και πάνω που είπαμε "πάει κι αυτό", άρχισαν να έρχονται αυτοί που πήγαν στο πάρτυ.. Αγουροξυπνημένοι, αλλά περιγραφικότατοι... Τι φόραγε η κουμπάρα ( η Βάνα), ποιον είχε μαζί του ο κουμπάρος (ο Μάκης), πόσο έξω από τα νερά του έδειχνε ο Κωνσταντίνος (ο γαμπρός).. Και τι έγινε με τα δώρα? (οι νεόνυμφοι είχαν σημειώσει στην πρόσκληση πως προτιμούσαν χρήματα αντί δώρων για να πάνε, λέει, ταξίδι του μέλιτος).. Έφτασαν άραγε τα λεφτά για να πάνε κάπου καλά ή θα τους δούμε να φωτογραφίζονται στην ωραία Λούτσα? Και τι κιτς το φόρεμα της νύφης με το πούπουλο να κρέμεται σαν ξεσκονόπανο, και που της έφυγε το extention στον χορό, και που σαν να μάζεψε λίγο από την διαίτα και έμοιαζε ο γαμπρός να χορεύει με τον Φρόντο από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών, και που το μονόπετρο ήταν σαν την νύφη, μινιόν, και που γέμισε η Ψαρρού με ανθυποσελέμπριτι και ανθυποσταρ... Και όλοι με την ίδια απορία.. Που πήγαν οι υπόλοιποι? Καλεσμένοι εννοώ.. Σου λέει μετρηθήκαν δυό φορές... Την πρώτη βγήκαν 500 και την δεύτερη 700... Η νύφη ανάμεσα στις δύο καταμετρήσεις έπαθε πανικό και έπαιρνε τηλέφωνα τους καλεσμένους και τους έλεγε να φέρουν και φίλους τους μαζί.. Το δε μαγαζί ήταν στρωμένο για 1.500... Διότι ναι μεν ο γάμος ήταν πριβέ αλλά να.. Κάτι συγγενείς, κάτι φίλοι, κάτι υποχρεώσεις, κάτι κονέ των κουμπάρων, μαζεύεται κόσμος και στον πιο κλειστό γάμο, όπως και να το κάνεις... Η παραλία λέει στρωμένη με παρκέ (από τις 5 το απόγευμα σηκώσανε άρον άρον τους λουόμενους για να μαζέψουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και να στρώσουν την άμμο με σανίδες), και σκηνή είχε το σύστημα που χόρεψαν η νύφη και ο γαμπρός, και φωτορυθμικά, και πυρσούς, και δύο μπουφέδες, έναν με ψαρικά και έναν με σουβλάκια διπλόπιτα , και dj, και σπόνσορες, και τις γνωστές Moet... Τα είχε όλα δηλαδή.. Εκτός από τους καλεσμένους...

Καθώς καταλαβαίνετε, το θέμα που δημιουργήθηκε, τεράστιο... Βούηξε το νησί (και το Star φυσικά)... Που πήγαν οι καλεσμένοι της Μαριλένας? Ε? Όποιος τους πήρε παρακαλείται θερμά να τους επιστρέψει εκεί από όπου τους μάζεψε... Τους περιμένουν οι συγγενείς τους, οι μπομπονιέρες τους και φυσικά το Star...

Να ησυχάσουμε και εμείς δηλαδή, γιατί η όλη φάση έμοιαζε σήμερα με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Σε συνδιασμό με Ηρακλή Πουαρό... Εκεί που διάβαζες αμέριμνος το βιβλίο σου μπρούμυτα στην ξαπλώστρα να κάνεις λίγο πλάτη, να πάνω από το κεφάλι σου η κουτσομπόλα της πλαζ με ερωτήσεις κλειδιά.... "Δεν τον είδες και εσύ τον Πέτρο προχτές στο Άρωμα? Που ήταν εχτές το βράδυ? Αφού ήταν στο νησί... Γιατί δεν εμφανίστηκε?" ή "Εμένα η Μαριάννα μου είπε την Παρασκευή πως δεν ένοιωθε πολύ καλά.. Την είχε πιάσει πάλι η μέση της... Γι' αυτό δεν θα ήρθαν να δεις... Που να στέκεται όλη νύχτα πάνω στο ψηλοτάκουνο?" Και να οι θεωρίες συνομωσίας (το έκαναν επίτηδες για να της δώσουν μήνυμα πως πήρε ψηλά τον αμανέ).. Και να τα κακεντρεχή σχόλια ( και τώρα που τον πήρε δηλαδή, τι θα τον κάνει? θα δοκιμάζουν μαζί χρώματα για ανταύγειες?)... Και να τα γέλια τα τρελά..

Εγώ για να είμαι ειλικρινής, σχεδόν την λυπήθηκα πια την καημένη... Τόση ενέργεια για αυτόν τον γάμο, ούτε ξέρω πόσες φορές την είδα να βγαίνει στα κανάλια και να δείχνει πότε τα παπούτσια της και πότε τις προσκλήσεις ( και σημειώστε ότι δεν βλέπω και πολλή τηλεόραση εδώ), τόσες προετοιμασίες, τόσο άγχος, και να πάνε όλα στράφι? Αφήστε τα λεφτά... Μια περιουσία τους κόστισε όλο το σκηνικό... Κρίμα είναι να την θάβουν από πάνω... Μαζί με τους φελούς από τις Moet (Rose)... Γι' αυτό σας λέω... Αν είδατε τίποτα καλεσμένους ξέμπαρκους να περιφέρονται χαμένοι , ειδοποιήστε.. (φυσικά το Star).. Ψυχικό θα κάνετε... ( Έστω Φιλοθέη..)


Υ.Γ. Από όλα αυτά τα παράλογα, εμένα πάντως μου έμεινε μια απορία... Πως είναι δυνατόν να δίνεις ένα σωρό λεφτά για να διοργανώσεις τριήμερο γάμο 1.500 καλεσμένων στην Μύκονο, με τέτοιες προδιαγραφές μάλιστα ( η νύφη δήλωνε μερικές μέρες πριν στα κανάλια πως σε καλεσμένους που θα εμφανιστούν με ρούχα αξίας μικρότερης των 3.000 ευρώ δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο πάρτυ...), και να ζητάς μετά λεφτά για να πας honney moon? Δεν είναι λίγο αλλόκοτο, για να μην το πω διαφορετικά?


Υ.Γ. 2 Λέτε τελικά γι' αυτό να χάθηκαν οι καλεσμένοι... Επειδή θεώρησαν πως δεν θα ήταν dressed enough?