Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

Επαγγελματικός προσανατολισμός και ρολό στην κατσαρόλα.

Δευτέρα σήμερα, και μετά από ένα σαββατοκύριακο απολύτως χαλαρό, ξεκινάω τρέξιμο τρελό... Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει γράψιμο non stop αφού έχω την μετάφραση που πρέπει να τελειώσει στην ώρα της και δυό κομμάτια, ένα για το NITRO και ένα για το Ε.T.Weekly που πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας... Και πρέπει να δώσω και την στήλη μου στο ΕΥ ΖΗΝ... Παρόλα αυτά, δεν είμαι ευχαριστημένη από το πως προχωράει η δουλειά μου.. Πρέπει να βρω τρόπο επειγόντως να μπω στα εβδομαδιαία περιοδικά, έστω σε ένα από αυτά για αρχή, γιατί με τα μηνιαία δεν γίνεται δουλειά εκτός αν γράφεις σεντόνια, που εγώ δεν γράφω... Με ένα κομμάτι τον μήνα εδώ και ενα εκεί, δεν υπάρχει κανένα οικονομικό ενδιαφέρον... Αν δεν είχα τις μεταφράσεις, η όλη ιστορία δεν θα άξιζε καν τον κόπο... Και είναι ευτυπωσιακός ο τρόπος που δουλεύουν τα περιοδικά.. Την περισσότερη ύλη την γράφουν οι μόνιμοι συνεργάτες... Οι οποίοι δουλεύουν κανονικά, στα γραφεία με έναν μηνιαίο μισθό και γράφουν τα πάντα... Εμείς, οι εξωτερικοί συνεργάτες, μια που δεν είμαστε εκεί γύρω διαρκώς να μας έχουν στο μυαλό τους όταν κάτι προκύψει, πρέπει να στέλνουμε συνεχώς ιδέες και προτάσεις - που δεν είναι καθόλου εύκολο όταν δεν συμμετέχεις στις συσκέψεις για να ξέρεις ποιό θα είναι το concept του τεύχους- και βολευόμαστε συνήθως με ένα, άντε δύο κομμάτια τα οποία τα πληρωνόμαστε με την σελίδα... Όσοι βλέπατε το Sex and the City και την Κάρυ που πληρωνόταν με την λέξη στην αμερικάνικη Vogue, καμμία σχέση... Εδώ μιλάμε για 150 ευρώ την σελίδα μάξιμουμ... Και όταν λέμε σελίδα, δεν εννοούμε όπως την βλέπετε στα περιοδικά με τις φωτογραφίες και τους τίτλους... Μιλάμε για πιλάφι όπως λέμε στην γλώσσα της δουλειάς, δηλαδή λέξεις μόνο... Αν κάνετε λίγο τα μαθηματικά, θα καταλάβετε για ποιόν λόγο γίνομαι έξαλη κάθε φορά που οι ανώνυμοι με κατηγορούν για την ευκολία της δουλειάς μου... Η οποία μπορεί να έχει άλλα καλά, να μου δίνει δηλαδή την ευκαιρία να κανονίζω εγώ το πρόγραμμα μου, και κάποιες μέρες να είμαι αραχτή ενώ κάποιες άλλες γράφω από το πρωί μέχρι το βράδυ, πλην όμως πληρώνει ψίχουλα και αν έπρεπε να συντηρηθώ από αυτήν, κανονικά, νομίζω πως θα άλλαζα επαγγελματικό προσανατολισμό.... Και για να τελειώνω με τα επαγγελματικά μου παράπονα, το χειρότερο κομμάτι των περιοδικών, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις μια από τις οποίες είναι η διευθύντρια του NITRO, είναι οι διευθυντές τους...Που είναι αδύνατον να τους βρεις, εγώ πρέπει να κυνηγάω δυό μήνες τώρα ένα ραντεβού με την διευθύντρια των εβδομαδιαίων περιοδικών της ΙΜΑΚΟ και φανταστείτε πως έχω πάει και συστημένη.... Που μετά από πολλά τελικά κανονίσαμε ένα ραντεβού ένα μήνα πριν, ευτυχώς μου έκοψε να πάρω πριν ξεκινήσω να τσεκάρω αν ήταν όντως εκεί, και δεν ήταν, και αφού δεν έκανε καν τον κόπο να με ενημερώσει, δεν απαντά σε mails, σε τηλεφωνήματα, σε τίποτα γενικά... Οι συνεργάτες της λένε όλοι πως είναι πάντα πάρα πολύ busy, και πρέπει να είναι όντως γιατί τα εβδομαδιαία έχουν τρελό τρέξιμο, όμως είναι άλλο πράγμα το πολύ, το πάρα πολύ έστω, γεμάτο πρόγραμμα και άλλο όλο το υπόλοιπο.... Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα πρωί -πρωί και τώρα είμαι έτοιμη να ριχτώ με τα μούτρα στην δουλειά...
Και για να αλλάξουμε λίγο το κλίμα, και μια που είδα πως το ρολό ξεσήκωσε σχόλια, σας δίνω την συνταγή για να λυθούν οι όποιες απορίες σας... Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα μάλιστα, μια που γίνεται καταπληκτικό.

Ρολό με κιμά και αυγό.

Υλικά.

Για το ρολό.

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
3 αυγά + 4 αυγά σφιχτά.
6 φρυγανιές βρεμένες και στιμμένες καλά.
μισό ποτήρι λευκό κρασί (καλύτερα γλυκό, εγώ χρησιμοποιώ το Samos Doux)
1 κρεμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, κίμινο, σκόρδο.

Για την σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ και ένα μικρό κουτί χυμό ντομάτας
2 κουτιά από το κονκασέ νερό
μισό ποτήρι λευκό κρασί
λίγη ζάζαρη, δύο ξυλάκια κανέλα, άλατι, πιπέρι, γαρύφαλο, 10 μπαχάρια

Ζυμώνουμε τον κιμά με όμα τα υλικά και τον αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε τον κιμά στα τέσσερα και φτιάχνουμε τέσσερα μακρόστενα ρολά που το κάθε ένα περιέχει ένα σφιχτό αυγό. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καφτό λάδι, γυρίζοντας τα με προσοχή για να μην ανοίξουν με δυό σιδερένιες σπάτουλες, μέχρι να κάνουν κρούστα γύρω- γύρω. Τα αφήνουμε να σουρώσουν σε αποροφητικό χαρτί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το μισό ζουμί. Βάζουμε μέσα τα ρολά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου τρία τέταρτα σε σιγανή φωτιά κουνώντας συχνά την κατσαρόλα για να μην κολήσουν.. Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανητές... ( Και το ρύζι πάει βέβαια αλλά εγώ προτιμώ τις πατάτες) Με την ίδια συνταγή, αλλά χωρίς τα σφιχτά αυγά, η μαμά μου κάνει και τα σουτζουκάκια...
Αυτά τα ολίγα και ελαφρά γκρινιάρικα για σήμερα, καλή εβδομάδα να έχουμε και φιλιά πολλά σε όλους...

Υ.Γ. Για τα φλέγοντα θέματα των ημερών, Μάκη- Θέμο και ζεύγος Κούγια θα σχολιάσουμε σύντομα... Πάντως οι ειδήσεις των επομένων ημερών αναμένονται πολύ prime time θέμα... Για να δούμε τι θα δούμε....

Y.Γ.2 Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού... Που σημαίνει πως πολύς νέος κόσμος θα κάνει κατά 'κει, μια που έχουμε κουραστεί από τα δύο μεγάλα κόματα και αυτό είναι πια ηλίου φαεινότερον... Για να δούμε... Μέχρι εγώ το σκέφτομαι να ψηφίσω Αλέξη στις επόμενες εκλογές... Λέτε να σηκωθεί η κάλπη να με βαρέσει?