Μέσα στα πολλά που έκανα χτες, κανόνισα και τα εισητήρια μου για το νησάκι... Φεύγω την επόμενη Δευτέρα 12 του μηνός πρωί- πρωί και επιστρέφω.... Άγνωστο... Δεν θα καθίσω και κανένα χρόνο βέβαια, άλλωστε το ατύχημα της μαμάς μου πέρα από το πόσο ταλαιπωρεί την ίδια άλλαξε και τα σχέδια μου μια που υπολόγιζα σε εκείνη να έχει λίγο το νου της στον Άρι και στο σπίτι όταν θα έλειπα και τώρα δεν μπορεί να κάνει ούτε καν τα βασικά για τον ευατό της... Και εδώ δυσυτχώς δεν έχω plan Β, η μαμά του Μάνου δεν είναι για τέτοια, άνθρωπο στο σπίτι δεν έχουμε, θα τα βγάλουν αναγκαστικά πέρα μόνοι τους όσο θα λείπω, επομένως πρέπει να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν και να ξαναφύγω.. Πάντως μια βδομάδα θα την καθίσω οπωσδήποτε... Κάπως έτσι με βλέπω να το κάνω μέχρι τα μέσα Ιουνίου που θεωρητικά κλείνει το τεύχος... Μια εβδομάδα στο νησί, μια εβδομάδα πίσω και άντε πάλι από την αρχή... Δεν παραπονιέμαι, εδώ συζητούσα να δώσω το σπίτι και να μην πάω καθόλου, και να μην κάνω και το περιοδικό, και να που βρέθηκα και με καινούριο σπίτι, και με πήγαινε έλα και με το περιοδικό κλασσικά, να με αγχώνει αλλά να μου αρέσει πολύ...
Στο νησί αρχικά θα μείνω στον Ζαννή που προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει μια που το ένα σπίτι είναι μαζευμένο σε κούτες και το άλλο δεν είναι ακόμα έτοιμο.. Και θα περάσω υπέροχα γιατί το σπίτι του φίλου μου είναι καλύτερο από τα καλύτερα ξενοδοχεία... Και πλήρως εξοπλισμένο, με Nova και ασύρματες συνδέσεις έστι ώστε να μην χάνω ούτε τις σειρές μου, ούτε το blogging...
Πίσω στα καθημερινά, η τυρόπιτα χτές έγινε σούπερ τελικά και ακολουθεί η συνταγή... Δεν ήταν από τις καλύτερες μέρες η χτεσινή, έκρυβε μια στεναχώρια όχι ξαφνική, μάλλον αναμενόμενη θα την έλεγα και μια συγγνώμη που πρέπει να ειπωθεί για να νοιώσω καλύτερα, αλλά πέρασε, και σήμερα είναι μια καινούρια μέρα... Έτσι και εγώ, σαν άλλη Σκάρλετ, θα ξεκινήσω με χαμόγελο και πρωινό καφέ στο Patron με την μαμά μου, θα την πάω να κάνει και διάφορες δουλειές που θέλει, και το απόγευμα θα έρθει ο Γιώργος , ο φίλος μου- τεχνικός υπολογιστών για να σετάρει επιτέλους το laptop μου που ανυπομονώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ... Ελπίζω με το αυριανό post να το εγκαινιάσω... Προσωρινά σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι μια πολύ όμορφη μέρα...
Ακολουθεί η συνταγή για την Αρχοντική Τυρόπιτα Ταψιού.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 νεροπότηρα φρέσκο γάλα
250 γρ. φέτα θρυματισμένη
2 φλυτζάνια του τσαγιού κασέρι τριμμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού κεφαλογραβιέρα πικάντικη τριμμένη
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
μπόλικο πιπέρι
λάδι για το άλειμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά.Προσθέτετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να σκουρύνει. Αδειάζετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, αλλά όχι τελείως. Ρίχνετε μέσα τα τυριά και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με την κρέμα. Μετά σπάτε μέσα το αυγό και το ανακατεύετε γρήγορα. Αρωματίζετε με μοσχοκάρυδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαδώνετε με ένα πινέλο ένα μεσαίο πυρέξ και απλώνετε ένα φύλλο κρούστας. Το λαδώνετε και αυτό πάρα πολύ καλά. Απλώνετε έτσι τρία με τέσσερα φύλα, ρίχνετε μέσα την γέμιση και την σκεπάζετε με άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα καλά... Χαράζετε την πίτα βαθιά με κοφτερό μαχαίρι και την περιχύνετε με ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι.
Ψήνεται στους 180 βαθμούς, με τον φούρνο αναμένο στο πάνω κάτω και το πυρέξ στην κάτω σχάρα, 30 λεπτά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 ξεσκέπαστη.
Συμβουλή: αν δεν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο, ταιριάζει σούπερ και ο ψιλοκομμένος άνιθος...
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την Καζάρμα και την τράβηξε ο αγαπημένος Asteroid...
Στο νησί αρχικά θα μείνω στον Ζαννή που προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει μια που το ένα σπίτι είναι μαζευμένο σε κούτες και το άλλο δεν είναι ακόμα έτοιμο.. Και θα περάσω υπέροχα γιατί το σπίτι του φίλου μου είναι καλύτερο από τα καλύτερα ξενοδοχεία... Και πλήρως εξοπλισμένο, με Nova και ασύρματες συνδέσεις έστι ώστε να μην χάνω ούτε τις σειρές μου, ούτε το blogging...
Πίσω στα καθημερινά, η τυρόπιτα χτές έγινε σούπερ τελικά και ακολουθεί η συνταγή... Δεν ήταν από τις καλύτερες μέρες η χτεσινή, έκρυβε μια στεναχώρια όχι ξαφνική, μάλλον αναμενόμενη θα την έλεγα και μια συγγνώμη που πρέπει να ειπωθεί για να νοιώσω καλύτερα, αλλά πέρασε, και σήμερα είναι μια καινούρια μέρα... Έτσι και εγώ, σαν άλλη Σκάρλετ, θα ξεκινήσω με χαμόγελο και πρωινό καφέ στο Patron με την μαμά μου, θα την πάω να κάνει και διάφορες δουλειές που θέλει, και το απόγευμα θα έρθει ο Γιώργος , ο φίλος μου- τεχνικός υπολογιστών για να σετάρει επιτέλους το laptop μου που ανυπομονώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ... Ελπίζω με το αυριανό post να το εγκαινιάσω... Προσωρινά σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι μια πολύ όμορφη μέρα...
Ακολουθεί η συνταγή για την Αρχοντική Τυρόπιτα Ταψιού.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 νεροπότηρα φρέσκο γάλα
250 γρ. φέτα θρυματισμένη
2 φλυτζάνια του τσαγιού κασέρι τριμμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού κεφαλογραβιέρα πικάντικη τριμμένη
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
μπόλικο πιπέρι
λάδι για το άλειμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά.Προσθέτετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να σκουρύνει. Αδειάζετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, αλλά όχι τελείως. Ρίχνετε μέσα τα τυριά και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με την κρέμα. Μετά σπάτε μέσα το αυγό και το ανακατεύετε γρήγορα. Αρωματίζετε με μοσχοκάρυδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαδώνετε με ένα πινέλο ένα μεσαίο πυρέξ και απλώνετε ένα φύλλο κρούστας. Το λαδώνετε και αυτό πάρα πολύ καλά. Απλώνετε έτσι τρία με τέσσερα φύλα, ρίχνετε μέσα την γέμιση και την σκεπάζετε με άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα καλά... Χαράζετε την πίτα βαθιά με κοφτερό μαχαίρι και την περιχύνετε με ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι.
Ψήνεται στους 180 βαθμούς, με τον φούρνο αναμένο στο πάνω κάτω και το πυρέξ στην κάτω σχάρα, 30 λεπτά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 ξεσκέπαστη.
Συμβουλή: αν δεν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο, ταιριάζει σούπερ και ο ψιλοκομμένος άνιθος...
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την Καζάρμα και την τράβηξε ο αγαπημένος Asteroid...